‘Bloemenselfies’ op Duitse tuinbouwshow

De Nederlandse bloemenexport voert in samenwerking met gerberakwekers promotie op een grote tuinbouwmanifestatie in Duitsland. Op de Landesgartenschau in het Beierse Degendorf stelt VGB bezoekers in staat ‘selfies’ te maken te midden van een bloemenweelde.

Die Nederlandse bloemengroet vindt plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 augustus. Het eerste paviljoen dat bezoekers, van de in april geopende openlucht tentoonstelling, tegenkomen is dan aan binnen- en buitenkant geheel aangekleed met 7.500 gerbera’s en omgebouwd tot bloemrijke fotobooth.

Bezoekers kunnen er plaatsnemen in een levensgrote ‘schilderijlijst’ met bloemen en een foto van zichzelf maken. Die ‘bloemenselfie’ plaatsen zij op een speciale Facebookpagina. Uit de geplaatste foto’s worden winnende exemplaren gekozen, waarvan de makers een boeket bloemen krijgen.

‘Wunderkammer’
Het paviljoen is overigens niet alleen een fotodecor maar biedt liefhebbers van bloemen en planten ook inspiratie. Het is een ware ‘Wunderkammer’, waarin allerlei facetten van de gerbera worden belicht. Zoals kweken, de zaden, het verschil in soorten, heel grote en extra kleine exemplaren, wilde gerbera’s, gerberaplanten en inspirerende composities.

Als extra publiekstrekker geeft het bekende floral designersduo Floriann Seyd en Uli Signer enkele keren per dag demonstraties en beantwoordt het vragen van de bezoekers.

De Landesgartenschau is geopend tot 5 oktober 2014 en wordt georganiseerd door de deelstaat Beieren en de stad Deggendorf. VGB ondersteunt promotie van Nederlandse bloemen en planten in dit voor de Nederlandse bloemenexport belangrijke Bundesland met een bijdrage uit het salderende Handelsfonds van het (opgeheven) Productschap Tuinbouw. De activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door de promotiegroep www.colouredbygerbera.nl.