Bloemisten en telers wisselend tevreden over bloemistenklok

De bloemistenklok in Naaldwijk draait een half jaar. Telers en bloemisten geven aan dat er ten opzichte van de oude klok Bleiswijk een kwaliteitsslag is gemaakt. Bloemisten menen dat het aanbod nog wel breder moet worden.

Uit een belronde blijkt dat telers redelijk positief zijn over de prijzen die voor de Bloemistenklok in Naaldwijk genoteerd worden. De prijsvorming is vaak vergelijkbaar met de exportklokken. „Je moet betrouwbaar zijn in aanvoeren en het ook de tijd willen geven om iets op te bouwen”, zo laten telers weten.

Bloemisten geven aan niet elke dag uit te kunnen met het aanbod. De aanvoer wisselt. Zij zeggen dat het assortiment verder verbreed moet worden en dat FloraHolland zich ook moet inspannen om een groter koperspubliek op de nieuwe klok in Naaldwijk te krijgen.

FloraHolland werkt aan een breder aanbod. Zij informeren dagelijks bij inkopers waar de behoeftes liggen en proberen de vraag in te vullen. De focus ligt op kwaliteit. „Het denken in volumes hebben wij losgelaten. Daar waren we de eerste maanden te veel op gericht. We gaan gericht op zoek naar aanbod en willen bloemisten en telers in de beste positie brengen”, laat Aad van den Enden van FloraHolland weten.

Lees meer over de ervaringen van de bloemistenklok in het vakblad van deze week.