Blokkades hinderen bloemenkwekers Colombia

Blokkades maken het een deel van de bloemensector in Colombia al ruim een maand lastig. De onrust treft met name een aantal kwekers bij de hoofdstad Bogota. Tot mei floreerde de Colombiaanse bloemenexport. Een geluk bij een ongeluk voor de Colombiaanse sector is dat een drukke periode zo goed als voorbij was toen de protesten begonnen.

Eind april begon het verzet tegen regeringsmaatregelen voor belastinghervorming. Het verzet hield aan toen de regering het voornemen introk. De protesten troffen nog net een beetje de drukte in aanloop naar Moederdag (9 mei).

President Augusto Solano van brancheorganisatie Asocolflores zegt dat de demonstraties een deel van de sector op diverse fronten last bezorgt. Personeel kan het werk niet bereiken, de aanvoer van grondstoffen voor de teelt hapert en productie belandt niet (op tijd) bij het vliegveld of ook in de haven, waar nu meer bloemen naar toe gaan.

Foto Shutterstock

Lees het volledige verhaal over de onrust in Colombia via mijnbloemisterij. Geen abonnement? Kijk hier of bel 071 5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties