Boek over belang biodiversiteit

Nic van der Knaap, oprichter van veredelingsbedrijf Anthura, heeft een boek geschreven om het belang van biodiversiteit te benadrukken.

De biodiversiteit op de wereld verdient bescherming. Het takelt af en het Nagoya Protocol lost dat niet op volgens Nic van der Knaap. Op 29 september nam de Eerste Kamer de Wet implementatie Nagoya Protocol aan. De nieuwe wet regelt onder meer hoe voordelen van veredeling met genetische bronnen, mede ten goede komen aan het gebied van herkomst.

De oprichter van Anthura beschrijft in zijn boek ’Geen leven zonder Biodiversiteit’ het belang van biodiversiteit. Het is volgens hem na de zon de belangrijkste levensvoorwaarde. „Leven is alleen te halen uit ander leven”, sprak Van der Knaap tijdens zijn boekpresentatie op 16 december in Bleiswijk. Hij heeft een alternatief voor het Nagoya Protocol uitgewerkt waarmee biodiversiteit te behouden is. En het helpt ontwikkelingslanden.

Het plan heet DABB (Donatie Arbeid Bescherming Biodiversiteit). Het is een model om de biodiversiteit mondiaal te ïnventariseren en dat levert arbeid en kennis op. Uiteindelijk leidt dat volgens Van der Knaap tot waardering en bescherming van biodiversiteit. En alle genetische bronnen zijn vrij voor iedereen.
De heer Piet Florius werd benoemd als 1e bioscout en die gaat een pilot van het plan uitvoeren.

De boekpresentatie van Nic van der Knaap in de Koepelzaal van Anthura in Bleiswijk. Zo’n honderdvijftig genodigden -vrienden, familie, vakgenoten, pers en natuurverenigingen- waren aanwezig.

Het logo van plan DABB is een soort hagedis met die naam.