BoerenBuren geeft burgers inkijk in leven boer en tuinder

Hoe ziet een dag van een boer eruit? En welke werkzaamheden doet een tuinder zoal? Dát en nog veel meer is te lezen en te zien op BoerenBuren: dé Facebook- en Instagramcommunity van de boer/tuinder voor de burger.

Op BoerenBuren krijgen burgers een kijkje in de agrarische sector, gaan boeren en tuinders het gesprek aan en geven zij antwoord op vragen die consumenten hebben. Door te laten zien wat boeren en tuinders doen en uitleg te geven over het ‘boerenwerk’ hopen boeren en tuinders nog meer begrip en besef te creëren bij burgers.

BoerenBuren is een initiatief van LTO Noord, de vereniging van agrarische ondernemers in de negen provincies boven de grote rivieren. De community startte eind 2017 in West-Nederland. ‘Een groot succes,’ zegt boer en regiobestuurder Bert van Donselaar. ‘Niet iedereen weet wat zich op de boerderij afspeelt, maar door BoerenBuren wordt dat zichtbaar.’ Om nog meer mensen het werk van de boer en tuinder te laten zien wordt de Facebook- en Instagramcommunity vanaf 1 maart actief in het hele werkgebied van LTO Noord.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties