Bom Group bouwt Kascomplex op Floriade Expo 2022

  De Bom Group uit Hoek van Holland gaat een kascomplex van 1 ha bouwen voor Floriade Expo 2022. Het gebouw is ontworpen door V8 Architects uit Rotterdam. Het Kascomplex moet dé plek worden waar de Nederlandse tuinbouw zich in Almere in de breedste zin van het woord zal presenteren aan de wereld.

  De kas van 1 hectare is 170 meter lang en is opgedeeld in vijf onderdelen; de Ontvangst, een Hightech Greenhouse, een Belevingskas, een Technology Innovation Centre en een Kasrestaurant. De uitvoering en inrichting van het Kascomplex is erop gericht om zowel bezoekers aan de Floriade als de buitenlandse (handels)delegaties mee te nemen in de innovaties en ontwikkelingen op het gebied van kringlooplandbouw, klimaatadaptatie, biodiversiteit en voedselvoorziening.

  „Het strakke, lichte ontwerp van V8 Architects past goed bij de groenstructuur van het Floriade-terrein en is flexibel door het modulaire systeem, dat de verschillende thematische onderdelen in de kas mogelijk maakt”, aldus Jan Willem Griep, directeur speciale projecten Floriade Expo 2022.

  Impressie van het Kascomplex dat in Almere gebouwd gaat worden voor Floriade Expo 2022.
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties