Brand in potrozenkwekerij na vallen lamp op rolcontainers

Zondagmiddag 8 november brak er brand uit bij potrozenkwekerij Leo van der Harg in Vierpolders. Hier was een lamp naar beneden gevallen, waarna er twee rolcontainers in de fik vlogen. Door het snel aanzetten van de watergeefsystemen bleef de schade nog beperkt. „De schrik zit er goed in hier”, aldus Pieter van der Harg, mede-eigenaar.

Van der Harg: „Het gaf een fikse rookontwikkeling, maar doordat we gealarmeerd werden door de buurman kwam de brand snel onder controle. Hij is zelf ook brandweer, en ging direct bij ons aanbellen. Mijn vader Leo en broer Bas zijn begonnen met brand blussen in de kas. We hadden niet voldoende water, en zijn zodoende gestart met het aanzetten van de watergeefsystemen. Daarna zijn we samen gaan blussen, tot de brandweer arriveerde. De brandweer heeft door de watergeefsystemen geen druppel uit hun eigen slang hoeven te halen.”

schade brand potrozenkwekerij Van der Harg

 Foto: Van der Harg 

In de knop
De kweker is de schade nu aan het inventariseren samen met de Westland Advies Groep. „Op veel planten zit een roetlaag. Die hebben we gelijk geprobeerd er af te spuiten. Een deel van de planten moet helaas weggegooid worden. Alles wat in de knop zit, kunnen we nog verkopen. Gelukkig is de brand beperkt gebleven tot twee bakken. Het worteldoek heeft ook nog een stukje vlamgevat. De schrik zit er goed in; dit hoop je niet mee te maken.” De brandweer kreeg van de kweker een paar trays rozen als bedankje voor het redden van de kwekerij.

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties