Breaking

  Het is onvermijdelijk. Maar daarom niet minder triest. Het grote Nederlandse symbool van de sierteelt valt uit elkaar. Flora gaat verder zonder Holland. De grootste veiling van de wereld ‘FloraHolland’ verdwijnt.

  De signalen zijn er al heel lang. De nieuwe naam van de digitale structuur werd bijvoorbeeld Floriday, daar was de connectie met Holland al weggepoetst. De naam van het project ’landelijk veilen’ is overduidelijk een soort masker, want wat is er landelijk aan digitaal veilen? Dat is dan toch eigenlijk ’Worldwide veilen’?

  Daarom wil FloraHolland ook onder die Bloemenbureau Holland-heffing uit. Dat gaat helemaal niet over die heffing van 0,2%, maar waarom zou, bij een scheiding, Flora dat nog gaan doen voor Holland?

  Het is ook wel slim van de directie om deze koers te varen. Holland is toch gedoemd te mislukken. Nederland zal het eerste land ter wereld worden waar geen primaire productie meer is. Eerst worden de boeren uitgerookt. Daarna de glastuinders. Want die doen ook vieze dingen met stikstof, gebruiken gas, en bestrijdingsmiddelen. Bovendienwerken er toch alleen maar buitenlanders in die kassen. Nee, wij als Nederlanders willen geen dingen meer maken. Wij zien meer heil om onze kost te verdienen in lucratieve industrieën zoals de zorg, of belastingparadijzenonderhoud.

  Het is al veelzeggend dat kantoormedewerkers moeten meehelpen in de logistiek van de veiling. Die werken nog voor het Flora-gedeelte en worden zonder dat ze het zelf doorhebben, doorgesluisd naar Holland. Want het begint met één dag, en dan, enfin, outsourcen die handel.

  Het ideaalbeeld wordt Floraworld; een datacenter onder Schiphol, met energie van een Noors staatsbedrijf dat windmolens heeft gebouwd in de Waddenzee. 

  Uiteindelijk kunnen de leden dan nog kiezen: een uitstekend rendement op het ingelegde ledenkapitaal uit Flora via de Maagdeneilanden, of lekker blijven doormodderen in Holland. Zoek het maar uit.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties