Britse registratie niet voor Nederlandse exporteurs

De Britse registratieplicht voor handel in het Verenigd Koninkrijk geldt alleen voor bedrijven die gevestigd zijn in het VK.

De informatie die het Britse ministerie Defra naar buiten heeft gebracht, blijkt voor verwarring te zorgen onder Nederlandse exporteurs. Defra meldt letterlijk ’For existing foreign traders registered before the 30th May 2020 on PEACH, you will be notified via email of the required changes’. Uiterlijk 30 juli 2020 moet de registratie in PEACH voldoen aan regels uit de EU-Plantgezondheidsverordening (Artikel 65).

De registratie geldt volgens handelsbond Anthos en het landbouwteam van de ambassade in Londen echter niet voor Nederlandse exporteurs die vanuit Nederland producten versturen naar Britse klanten. Nederlandse bedrijven staan immers al in Nederland geregistreerd conform de EU-verordening en hebben dus reeds een uniek bedrijfsnummer in de EU.

Met ’foreign traders’ bedoelt het Britse ministerie ’buitenlandse bedrijven die in het VK zijn gevestigd’. De Britse registratieplicht geldt voor zulke bedrijven, en voor Britse bedrijven die plantmateriaal importeren uit de EU.

Foto: Shutterstock

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties