Broekpolder werkt aan toekomst

Bewoners en ondernemers gaan samen met overheden en andere instanties vormgeven aan de ontwikkeling van de Broekpolder in Westland. De projectnaam is Broekpolder 2040.

Ondernemers en bewoners in de Broekpolder gaan het gebied samen met gemeente Westland, Provincie Zuid-Holland, Energie Transitie Partners en Stichting HOT ontwikkelen met perspectief voor iedereen: ondernemen, wonen en recreëren.

Tuinbouwbedrijven als Ter Laak Orchids, Ansu Vanda, Van der Voort Potplanten, Amigra, Van der Drift Roses, Fachjan en BK Plant zijn in dit gebied gevestigd.

Zes kantinebijeenkomsten

Afgelopen maanden zijn zes kantinebijeenkomsten geweest, waaruit zich een “coalitie van de ambitieuzen” heeft gevormd. Zij wil actief werken aan de planvorming. Begin juni heeft iedereen op een bijeenkomst zijn toekomstbeeld kunnen schetsen. Die ‘droom’ voor het gebied wordt nu uitgewerkt tot een eerste globaal plan op de verschillende thema’s. In oktober komt de groep weer bij elkaar om de plannen verder te concretiseren. Pas dan wil zij meer info verstrekken, meldde zij het Vakblad voor de Bloemisterij.

Belanghebbenden uit het gebied kunnen zich nog aansluiten via mailadres a.vanvelden@florpartners.nl

Toekomstbestendige glastuinbouw

De Broekpolder heeft volgens de betrokken grote kansen een toekomstbestendig duurzaam glastuinbouwgebied te blijven. Najaar 2018 is al een groep ondernemers samengekomen om te spreken over de toekomst van de Broekpolder. Binnen de groeiende groep van ondernemers en bewoners heerst veel trots voor het gebied en een groot enthousiasme om kansen op te pakken.

Projectgroep

De projectgroep Broekpolder Belang 2040 bestaat uit de tuinbouwondernemers Steef van Adrichem, Marcel van der Knaap, Erik Persoon, Gertjan Sosef en Marcel van der Voort. Het project Broekpolder 2040 is verbonden met de Coalitie HOT (Herstructurering Ontwikkeling Tuinbouwsector) dat  een toekomstbestendige en leidende positie van de Nederlandse glastuinbouw ambieert. Coalitie HOT richt zich op de thema’s Modernisering, Onderneming van de toekomst (Onderneming2026) en Energietransitie. Op deze thema’s werken ondernemers, overheid en Rabobank samen om ontwikkelingen te versnellen.

 

Project Broekpolder 2040 richt zich op het roodomrande gebied tussen de veilingroute, de Middel Broekweg en de Wippolderlaan. Grofweg het gebied ten noordoosten van veiling Royal FloraHolland, van Honselerdijk tot Wateringen (Het gebied is hieronder te vinden via de rode markeringstippen op de overzichtskaart van gemeente Westland).

 

 

 

 

 

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties