Buchwaldt krijgt tonnen mee van FloraHolland

  De voormalig financieel directeur van FloraHolland, Rens Buchwaldt, krijgt vele tonnen mee van FloraHolland. Naast een volledig jaarsalaris krijgt hij een compensatie.

  Dit blijkt uit een deel van het verslag van de adviesraden van FloraHolland dat het Vakblad voor de Bloemisterij heeft ingezien. Buchwaldt krijgt een jaarsalaris mee, omdat dat contractueel zo was vastgelegd. Daarnaast krijgt hij compensatie doordat er door de veiling geen gebruik is gemaakt van de contractuele opzegtermijn van zes maanden.

  Tonnen
  In het verslag staat niet hoe hoog het bedrag is dat Buchwaldt mee krijgt maar het gaat minimaal om tonnen. In 2014 verdienden hij en algemeen directeur Lucas Vos bij elkaar €994.000,-. Het vaste deel van het salaris van Vos werd voor 2016 nog verhoogd naar €490.000,-. Buchwaldt kreeg voor dit jaar geen salarisverhoging. In de jaarrekening, die in mei gepresenteerd wordt, zal duidelijk worden hoe hoog het jaarsalaris van Buchwaldt in 2015 was en dus in 2016 is. Dit jaar wordt voor het eerst per directeur de beloning getoond, uitgesplitst in vast salaris, variabel deel, pensioen en vertrekpremie. Voorheen werden de beloningen van directieleden in de jaarrekening als één bedrag getoond.

  Vertrek
  Rens Buchwaldt verliet FloraHolland per 1 maart 2016. In overleg met de Raad van Commissarissen werd hiertoe besloten. De reden voor zijn vertrek is tot op heden niet duidelijk. FloraHolland en Buchwaldt wilden niet zeggen of het vertrek gedwongen of vrijwillig was.
  De vacature die door het vertrek van Buchwaldt ontstond is nog niet ingevuld. Voor de vacature heeft de veiling al wel met enkele kandidaten gesproken.

  Bron: Vakblad voor de Bloemisterij