Butisan S nieuw onkruidmiddel in pioen, sierkool en snijgroen

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft ingestemd dat Butisan S inzetbaar wordt tegen onkruiden in pioen, sierkool en snijgroen. Verder heeft het college drie middelen geherregistreerd die in bloemisterijgewassen blijven toegelaten. Het betreft XenTari WG, Mirage Elan en Vertimec Gold.

Butisan S wordt toegelaten als onkruidbestrijdingsmiddel in sierkool, pioen en snijgroen. Verder geldt een uitbreiding in de veredelingsteelt en basiszaadproductie van bloemisterijgewassen.

XenTari WG blijft toegelaten in bloemisterijgewassen en de veredelingsteelt en basiszaadproductie van bloemisterijgewassen. Het insectenmiddel bestrijdt rupsen van het koolwitje, de gamma-uil, de groente-uil en de Turkse mot.
De toepassing op anjer wordt in verband met de kans op beschadiging van de waslaag ontraden.

Mirage Elan blijft toegelaten in de broei van niet-grondgebonden bedekte teelt van hyacint, lelie, narcis, tulp, hippeastrum en nerines. Het gaat meerdere schimmels te lijf, met name fusarium, botrytis en penicillium.

Vertimec Gold kan mijten en larven van trips en mineervlieg blijven bestrijden in bloemisterijgewassen, zowel in de bedekte als onbedekte teelt. Evenals in de veredelingsteelt en basiszaadproductie van bloemisterijgewassen. Het gebruik op anjers, varens en Leucanthemum spp. wordt ontraden.