Alle BZG-gekeurde zuiveringsinstallaties geschikt voor imidacloprid

  Alle waterzuiveringsinstallaties die tot nu toe zijn gekeurd door de Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw (BZG), zijn in staat om imidacloprid af te breken. Dat blijkt uit de nieuwe lijst van de BZG. In deze lijst staat vanaf heden ook installaties die voor ten minste 99,5% kunnen zuiveren. Dat rendement is nodig om imidacloprid te mogen gebruiken.

  Voor de zuiveringsinstallaties die al op de BZG-lijst stonden, is een aanvullende beoordeling uitgevoerd. De beoordeling op het 99,5% zuiveringsrendement voor imidacloprid zal ook worden verwerkt in het ‘Meetprotocol voor het testen van het zuiveringsrendement van zuiveringsinstallaties glastuinbouw’.

  Telers moeten voor het gebruik van imidacloprid-middelen aan meerdere voorwaarden voldoen. Het gebruik van een geschikte zuiveringsinstallatie is er daar een van. Daarnaast moet het gebruik en onderhoud van die installatie binnen het bedrijf gecertificeerd zijn.

  De BZG beoordeelt of het uitgevoerde onderzoek naar het zuiveringsrendement voldoet aan de eisen uit het meetprotocol en of de zuiveringsinstallatie voldoet aan het beoogde zuiveringsrendement. Zij gaat niet over de wettelijk verplichte certificering van de zuiveringsinstallatie op de praktijkbedrijven.

  De aangepaste BZG-lijst hier te vinden.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties