Canna Bronze Scarlet wint FleuroStar

De nieuwe Canna van Takii, Cannova Bronze Scarlet, heeft de FleuroStar award 2014/15 van Fleuroselect gewonnen.

De winnaar werd bekendgemaakt op het galadiner van het jaarlijkse Fleuroselect ledencongres dat plaatsvond in Somerleyton Hall, Engeland, op donderdag 24 juli.

Marketing & Sales Manager Flowers Harm Custers van Takii nam de prijs in ontvangst van Fleuroselect President Nils Klemm en Sally van der Horst, secretaris-generaal van de organisatie.

Harm Custers: „Wat een eer om deze top award uit de sierteelt te mogen ontvangen. We zijn er trots op dat de kwaliteit, het unieke en het wow-effect van Cannova Bronze Scarlet erkend werd door de verschillende partijen in de distributieketen.

Custers verwacht dat de FleuroStar award een stevige duw in de rug geeft om Cannova bekend te maken op de markt en om dit verhaal tot bij de consument te brengen. „Deze F1 canna veredeld uit zaad heeft een uitstekende tuinprestatie en perfecte bladkwaliteit. Alles wat een variëteit nodig heeft om wereldwijd in de tuin te schitteren.”

De Fleuroselect jury had lof voor ’het fantastisch contrast tussen de rode bloemen en het donkere blad waardoor deze nieuwkomer ongetwijfeld de aandacht van de consument weet te trekken op het verkooppunt’.

Volgens veredelaar Diony de Bont van Takii speelt de nieuwe canna in op de trend dat consumenten tijdens hun vakantie kennis maken met subtropische planten en dat ze dat Mediterraans gevoel weer willen opwekken in de achtertuin. „Deze canna opent een nieuwe markt.”

De FleuroStar wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd tijdens de week van de FlowerTrials in Nederland en Duitsland. Een onafhankelijk panel van meer dan 30 expert juryleden bezoekt de negen wedstrijdlocaties om de winnaar met het wow-effect te kiezen.

Fleuroselect is de internationale organisatie voor de sierteelt. Haar missie bestaat uit het stimuleren van de sierteeltveredeling door het testen, toekennen en promoten van nieuwe variëteiten. De leden, voor wie de organisatie een internationaal platform biedt, zijn veredelaars, producenten en distributeurs van bloemvariëteiten van zowel zaad als stek.