Celil Çoban: ’Redelijk tevreden over cao’

Onderhandelaar Celil Çoban van FNV Bondgenoten zegt redelijk tevreden te zijn over het resultaat van de cao-onderhandelingen met FloraHolland.

Çoban is onder meer tevreden over het feit dat de uitzendschalen voor uitzendkrachten zijn verdwenen. Uitzendkrachten die langer voor FloraHolland werken krijgen beloond als een vaste werknemer. Daarnaast heeft FloraHolland zich verplicht om mensen met een beperking en wajongeren in dienst te nemen. En er zijn afspraken over een derde ww-jaar.

De loonsverhoging voor de werknemers van FloraHolland had wat de bonden betreft hoger mogen uitvallen. De werknemers krijgen structureel 3,5% opslag in twee jaar tijd en eenmalig 100 euro. De bonden hadden een verhoging van twee keer 3% – is 6% in twee jaar – geëist. Çoban geeft ook aan dat de bonden wensten dat de jeugschalen zouden worden afgeschaft. Dat gebeurt niet. Ook wilden de bonden dat de veiling het eigen risico betaalde als een werknemer slachtoffer wordt van een bedrijfsongeval.

Çoban: „Komende week gaan we de resultaten voorleggen aan de leden van de bonden. Ik ben redelijk tevreden over het onderhandelingsresultaat.”