Club van 100 verdubbelt aantal leden

De Club van 100 van Wageningen UR Glastuinbouw is dit jaar uitgegroeid tot een club met 50 leden. Dit initiatief, waarin toeleveranciers mee betalen aan onderzoek in de glastuinbouw, is eind 2014 gestart met 25 leden. Afgelopen jaar is dat aantal verdubbeld tot 50.

Business unit manager Sjaak Bakker en initiatiefnemer Jan Willem de Vries hebben alle hoop dat de aanwas van leden gestaag doorzet. „Het is een breed palet aan bedrijven die zich hebben aangemeld. En daaronder zijn ook concurrerende bedrijven die toch gezamenlijk het onderzoek steunen.”

Voor een lidmaatschap van twee jaar betaalt een bedrijf €15.000,- per jaar. Daarvoor mogen de leden mede de richting van het onderzoek bepalen, en delen ze als eersten in de resultaten.
Ook krijgen de deelnemende bedrijven toegang tot een interessant netwerk van bedrijven die ze anders misschien minder snel zouden treffen, aldus Sjaak Bakker.

Het budget voor onderzoek probeert Wageningen UR uit te breiden via cofinanciering. Dit jaar zijn drie van de ingediende projecten door TKI Tuinbouw en Uitgangsmaterialen beloond met extra financiering vanuit het ministerie van Economische Zaken.

Op 16, 17 en 18 februari 2016 staat Wageningen UR Glastuinbouw op de Tuinbouwrelatiedagen in Gorinchem met het Club van 100 Netwerkplein. Hier wordt extra aandacht besteed aan alle leden van de club en is er ook de mogelijkheid om direct lid te worden.