Colombia gaat door heftige periode

Het blijft onrustig in Colombia. De protesten van de bevolking en covid hebben een negatieve impact op de economie van het Zuid-Amerikaanse land. Ook de bloementelers ontsnappen niet aan de gevolgen van de onrust en het virus.

Colombia gaat door een heftige periode. Mei was heel moeilijk. Er vielen doden door covid en demonstranten wierpen wegblokkades op. De protesten begonnen eind april tegen belastinghervormingen. Ondanks dat de regering van president Iván Duque de plannen introk ging de onrust door. Er vielen doden en gewonden.

Foto Shutterstock

De economische schade in Colombia door covid en de onrust is €2 miljard. De economie kromp met 7%. Veel mensen verloren hun baan. De rente ging omhoog waardoor geld lenen duur is. Het beeld dat Landbouwraad Patricia de Vries in Jungle Talks to the World op Paprika Tasty Radio van Colombia schetst is niet rooskleurig. Het verschil tussen rijk en arm wordt meer zichtbaar. 21 miljoen Colombianen leven in armoede. Van de 50 miljoen Colombianen zitten 3,5 miljoen zelfs onder de armoedegrens.

Kant-en-klaar

De sierteelt in Colombia wordt geraakt door covid en blokkades. Sofia Herrera is algemeen directeur van Jardines de los Andes. (..)

Lees het volledige artikel over Colombia in editie 26 van de Bloemisterij alvast via mijnbloemisterij. Geen abonnement? Kijk hier of bel 071 5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties