Colombia is klaar voor Valentijn

Colombia verwacht dit jaar tot eenzelfde bloemenproductie te komen in aanloop naar Valentijnsdag als vorig jaar. Dat zegt de voorman van Asocolflores Augusto Solano.

Het gaat om ongeveer 1.500.000 dozen met bloemen die met name naar de Verenigde Staten geëxporteerd zullen worden, maar ook naar diverse andere landen.

Valentijn is een belangrijke bloemendag voor Colombiaanse telers. „Valentijnsdag is goed voor 12% van de jaarlijkse omzet van telers. Ze brengt ook tijdelijk 10.000 extra banen bovenop de 130.000 vaste banen die de Colombiaanse sierteelt telt”, aldus Solano. De extra banen worden met name gecreëerd in Cundinamarca waar de meeste bloemen worden geteeld.

Solano vertelt verder dat de weersomstandigheden goed zijn geweest en dat de productie daardoor zoals voorgaande jaren zal zijn.

Overigens probeert Asocolflores sinds oktober 2014 door middel van een werkgroep ook Internationale Vrouwendag op de kaart te zetten in de Verenigde Staten. Deze voor de Amerikanen nieuwe feestdag moet de bloemenverkoop in de VS stimuleren.