Column Kees van Egmond: ‘Als je erin gelooft blijkt er een hoop te werken’

In mijn mail een bericht over AAterra. Er zou een tijdelijke vrijstelling zijn afgegeven. Kijk eens aan! Pythium blijft toch een nare schimmel. En niks is gemakkelijker en beter dan AAterra. Als ik op de link klik komt de koude douche. Het geldt alleen voor komkommers…

Gezond verstand is een nieuw tv-programma van MAX. Kandidaten uit heel het land komen langs om hun originele huis-, tuin- en keukenremedies tegen allerlei kwaaltjes te presenteren aan een panel van drie huisartsen. En die beoordelen dan of dit in aanmerking komt voor nader onderzoek. Want je kunt wel zeggen dat het werkt, maar is dat ook zo?

Zo waren er laatst remedies tegen een zere keel. De een zwoer bij gorgelen met zout water. Een vrouw wist zeker dat je je hals moest inpakken met een vochtige doek. Ikzelf spoelde vroeger altijd met jenever. Dat ontsmet geweldig. Alleen die hoofdpijn de andere morgen. Maar daar heb je dan weer aspirine voor.

Toch gebruik ik liever iets dat een zere keel voorkomt. Honing! Ik heb het een halfjaar geleden ontdekt. Elke dag een glas thee met honing en weg blijft de zere keel! Het is toch geweldig? Je moet er in geloven, oké, maar bij mij werkt het. En op internet lees ik ook dat honing je weerstand versterkt en dat het een anti-bacteriële werking heeft. Mooi toch?

En zo is het met veel tegenwoordig. Als je erin gelooft blijkt er een hoop te werken. Zo kom ik bosjes mensen tegen die luizen bestrijden met een zeepsopje. Die liters water drinken omdat het zuiverend werkt. Die elke dag beginnen met een kiwi omdat de stoelgang daar beter van wordt. Tel uit je winst.

Omdat wij per 1 juni geen AAterra meer mogen gebruiken stappen we over op Trianum. Dat is een preventief biologisch middel dat de wortels van tal van gewassen versterkt en beschermt tegen ziekten zoals fusarium en pythium. Het is niet zo goed als AAterra, maar je moet wat hè? Dus ik hoop dat erin geloven wonderen doet. Wie weet.

En anders vermaal ik gewoon een kist komkommers. Daar zit tenslotte wel AAterra in.

Kees van Egmond

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties