Congres over toekomst van de sierteelt

Blooming Breeders organiseert een congres over de toekomst van de sierteelt: Blooming The Future. Het doel ervan is de totstandkoming van een strategische visie op de toekomst gezien vanuit de hele sector.

Het congres vindt op 2 december in Breukelen plaats. Blooming Breeders organiseert het omdat ze van mening is dat de sierteeltsector in Nederland zal moeten veranderen om zijn positie in de wereld te behouden.

Blooming Breeders signaleert dat alle partijen in de keten die mening delen. „Wat echter niet praktisch is, is dat diverse delen van de sector alleen binnen beperkte kring in gesprek zijn over veranderingen”, zegt Berry Philippa, voorzitter van Blooming Breeders. „Daarom hebben wij vanuit Blooming Breeders het initiatief genomen om te proberen vertegenwoordigers van álle partijen bij elkaar te krijgen.”

Blooming Breeders vindt dat partijen hun toekomst niet door anderen moeten laten bepalen. „Of het nou je grootste concurrent is, of de bank of de veiling, je wilt niet dat hun verandering de jouwe wordt. Als je grip wilt hebben op de toekomst wil je dat zelf bepalen. Daarom hebben we voor dit congres de veredelaars, kwekers, handelaren, toeleveranciers en retailers tegelijkertijd uitgenodigd.”

Uit de diverse delen van de sector worden ruim 300 toonaangevende spelers persoonlijk uitgenodigd.

Het doel van Blooming The Future is de totstandkoming van een strategische visie op de toekomst, gezien vanuit de hele sector. Philippa: „Wij weten allemaal wel wat ons boven het hoofd hangt: uitdagingen op het gebied van personeel, financiering, consumenten, logistiek, verdienmodellen, cross-overs, etc. De vraag is hóe je daarmee om wilt gaan?”

Op het congres worden tien uitdagingen gepresenteerd aan de hand van verrassende inzichten om ze te tackelen. „Uiteindelijk mikken wij op een plan waar alle partijen uit de keten aan gaan werken”, aldus Philippa.

Blooming Breeders zijn sierteeltveredelaars, -handelaren en -exporteurs die – samen met partners uit wetenschap, onderwijs, brancheorganisaties en de overheid – werken aan het versterken van de mondiale regiefunctie van de sierteeltveredeling door als katalysator op te treden naar regionale en nationale instanties zoals overheden, branche- en belangenorganisaties.