Constantijn

Koninklijke Hoogheid,

Ik kwam uw naam tegen in mijn Whatsapplijst. Niet omdat u een bericht had gestuurd, waarschijnlijk hebt u nog nooit van mij gehoord. Ik was een van uw toehoorders tijdens een symposium waar u sprak over innovatie in de tuinbouw. Tijdens uw toespraak heb ik een notitie gemaakt in de Note to myself-app. Vandaar.

Ik vond het een eer om onder uw gehoor te zitten. ‘t Gebeurt me niet vaak dat ik in een ruimte verkeer met een lid van ons Koninklijk Huis. Om eerlijk te zijn was het de eerste keer. Voor een koningsgezinde jongen als ik een hele gebeurtenis. Want Wilhelmus van Nassouwe heb ik ook altijd geëerd. En niet alleen op het voetbalveld.

Ik vond u wel politiek incorrect trouwens. U adviseerde tuinders die graag geld willen verdienen met het kweken van wiet te verkassen naar Canada. U begreep niet zoveel van de terughoudende opstelling van de regering als het over cannabis gaat. Bij de aanwezige tuinders kon dat op instemming rekenen. Die willen wel. Stiekem moest ik toch wat lachen. Want als je een teelt onrendabel wil maken moet je Westlanders de vrije hand geven. Kijk maar naar de phalaenopsisteelt. Binnen 10 jaar is er overproductie, weg verdienmodel. Komt de wiet zelfs bij junks de neus uit. Hm, niet eens zo’n slecht idee.

Maar dat was niet de reden voor die note to myself. Nee, ik hoorde u vragen waarom tuinders zo nodig moeten samenwerken. Waarom niet zelf de grootste worden en de concurrent verslaan? Waarom niet die unicorn zijn en voor jezelf kiezen? Ik denk dat ik daar het antwoord op weet. En daarvoor neem ik u mee naar een bloemenwinkel. Dan gaan we iets kopen voor uw vrouw, prinses Laurentien. Ziet u al die verschillende soorten bloemen? Een roos, chrysant, anjer (u welbekend), lisianthus, gerbera, zelfs een kamille! Met elkaar vormen die een prachtig, fleurig boeket. Een plaatje! Dát is de reden dat we in de sierteelt samenwerken. Geen kweker heeft alles in één.

Hartelijke Groet! Kees van Egmond.

p.s. Wel even schuin afsnijden thuis!

Lees hier de vorige column van Kees

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties