Creatief met geel

  Geel geen mooie kleur in de tuin? Daar denkt hovenier Bas Hoogland heel anders over. Hij maakte in Linschoten een voortuin vol gele bloeiers.

  De voortuin van hovenier Bastiaan Hoogland. (Foto: Hans Clauzing)

  „Hoe vaak wij in het vak niet het verzoek krijgen om vooral geen geel toe te passen! Maar met geel kun je een prachtige tuin maken’’, zegt Bastiaan Hoogland van het hoveniersbedrijf Sfeertuinen. In zijn voortuin bloeien in het voorjaar onder meer Iris reticulata ’Katharine’s Gold’, in de voorzomer Doronicum orientale, Trollius ’Lemon Queen’, Cammassia leichtlinii ’Semiplena’ en Ranunculus acris ’Multiplex’. Later naar de herfst toe zijn dat onder meer Solidago ’Super’ en Rudbeckia missouriensis.

  50 tinten geel

  Om zijn boodschap kracht bij te zetten heeft Hoogland het Instagram-account ’50 tinten geel’ aangemaakt, waarop hij de opvolgende bloei vastlegt. De voortuin heeft tot nog toe niet tot meer ’gele’ opdrachten geleid. Maar klanten kloppen wel bij Hoogland aan omdat ze net zo’n bloemrijke tuin willen.

  Bijzondere pergola

  In Tuin en Landschap 24 staat een reportage over de gele voortuin. Daarin vertelt Hoogland ook meer over de bijzondere pergola van betonpalen en H-profielen. Met een digitaal abonnement kun je het artikel hier lezen. Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  In het late voorjaar bloeien onder meer de Ranunculus acris ’Mulitplex’ en Thermopsis chinensis. (Foto: Hans Clauzing)
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties