DFG gaat nieuwbouwen en verbouwen

Bij de Dutch Flower Group-bedrijven Bloom en Greenex gaat de komende jaren nieuwgebouwd en verbouwd worden. Door groei, die bij zowel de klanten binnen de grootschalige retail (supermarkten, winkelketens) als de importerende groothandel plaatsvindt, heeft DFG een toenemende behoefte aan ruimte voor de verwerking.

Dutch Flower Group (DFG) groeit met haar 30 zelfstandige handelsbedrijven in bloemen, boeketten, planten en decoratief groen door in de lijn van de afgelopen jaren. Over 2016 realiseerde ze een omzetstijging van 4%.

Dit betekent dat er onder meer op het bedrijventerrein RFH Zuid bij een aantal bedrijven binnen de Dutch Flower Group uitgebreid en verbouwd wordt en tevens op korte termijn nieuwbouw gepland staat. Deze nieuwbouw vindt de komende maanden plaats aan de Betula 11, naast de DFG-bedrijven Bloom en Greenex (leveranciers van supermarkten).

Verantwoordelijke binnen DFG voor huisvesting en deze nieuwbouwprojecten is Linda Boekestein. „In nauwe samenwerking met onze bedrijven is gekeken naar een zo duurzaam mogelijke uitbreiding, zowel voor de omgeving, het milieu als uiteraard voor de medewerkers”.

Dutch Flower Group bouwt aan de Betula 11 10.000 m2 aan geconditioneerde ruimtes bij. Hier wordt onder meer de verwerking van handgebonden boeketten en planten voor winkelketens gerealiseerd.

Marcel Zandvliet, Director Marketing DFG: „Wij houden binnen alle processen, van teelt tot onze supply chain tot aan de winkelvloer rekening met de hoogste duurzaamheidseisen. Dat geldt dus ook voor onze huisvesting”. Door de uitbreidingen wordt ook een grote, meer centrale parkeergelegenheid gecreëerd voor de DFG-bedrijven op het bedrijventerrein.

De verwachting van DFG is dat alle bouwactiviteiten eind 2017 zijn gerealiseerd.