DLV start in China

DLV GreenQ start per 1 mei 2015 een dochteronderneming in China. Het bedrijf richt zich met name op het adviseren van de Chinese tuinbouw, glasgroente, zachtfruit, aardappel en sierteelt.

Door het oprichten van het adviesbedrijf GreenQ (Shanghai) Agricultural Technology Co., Ltd. wordt de kennis van DLV GreenQ op een lokale wijze toegepast in de Chinese tuinbouw. Anderzijds wordt in China ontwikkelde kennis van tuinbouw en gerelateerde sectoren vertaald naar toepassingsmogelijkheden in andere landen waar adviseurs van DLV GreenQ actief zijn.

Binnen GreenQ China werken inmiddels vier lokale consultants. In nauwe samenwerking met andere consultants en projectleiders van DLV GreenQ zal de advies- en onderzoeksmarkt in China verder worden ontwikkeld.

Met de start van GreenQ China geeft het bedrijf DLV GreenQ invulling aan haar ambitie om internationale activiteiten verder uit te breiden, mede door het oprichten van buitenlandse vestigingen om lokale markten te kunnen bedienen. Het bedrijf DLV GreenQ heeft daarvoor, naast Nederland, eveneens vestigingen in België, Rusland, Ethiopië, Groot-Brittannië en Latijns Amerika (Costa Rica), Denemarken, Japan, Polen, Turkije, Denemarken en Spanje.

DLV GreenQ heeft ruim tweehonderd adviseurs, onderzoekers en projectleiders in dienst. DLV GreenQ ontwikkelt praktijkkennis door eigen onderzoek uit te voeren op diverse ‘vernieuwingsbedrijven’. Hierbij wordt veelal samengewerkt met partners.