DNA Green Group gaat naar de beurs

DNA Green Group overweegt op termijn een beursgang. Dat zegt bestuursvoorzitter Biense Visser in het Financieel Dagblad.

Visser noemt het aanvragen van een beursnotering de meest voor de hand liggende optie voor het veredelingsbedrijf. De onderneming die een omzet van om en nabij de €180 miljoen heeft, is voor het grootste deel in handen van een investeringsmaatschappij, H2 Equity. H2 werd in oktober 2009 mede-investeerder in Agribio.

De verwachting is dat de investeringsmaatschappij haar investering in DNA Group te gelde zal maken. Volgens Visser is er nog geen concreet plan om daadwerkelijk de beurs op te gaan.

DNA Group nam vorige maand Rijnplant en Terra Nigra over.

DNA Green Group, dat 6.000 werknemers heeft, ontstond in april 2013 door een fusie van Agribio Groep Nederland en Dümmen Groep in Duitsland. Bedrijven als Fides, Barbaret&Blanc, Lex+, Ecke, Bartels Stek, Japan Agribio en Oro Farms in Guatemala maken deel uit van de DNA Green Group. Het bedrijf veredelt in perkgoed, snijbloemen en potplanten en is wereldwijd actief. Ze participeert verder in Gene Twister.