DNA Green Group neemt Terra Nigra over

Veredelingsbedrijf DNA Green Group heeft per 12 januari Terra Nigra in Kudelstaart overgenomen. Daarmee breidt het DNA Green Group haar assortiment in snijbloemen verder uit. Terra Nigra is al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in de veredeling, marketing en vermeerdering van gerbera’s en rozen.

DNA Green Group is al ver gevorderd met het veredelen en selecteren van bloemen en planten op wetenschappelijke basis. „Door het inbrengen van de genenbanken van de rozen en gerbera’s van Terra Nigra zullen er sneller nieuwe variëteiten van deze bloemen beschikbaar komen”, verwacht het bedrijf. „Bovendien zal het bundelen van de verkoopkrachten voor de klanten resulteren in een nog efficiënter verkoopnetwerk.” Naast de hoofdvestiging in Kudelstaart heeft Terra Nigra vestigingen in de Verenigde Staten, Ecuador en Kenia.

Ook Terra Nigra ziet voordelen in de overname. „Hiermee krijgen we toegang tot de nieuwste veredelingstechnieken”, vertelt Peter Boerlage, Algemeen Directeur van Terra Nigra. „Onze klanten gaan dat merken door de snellere ontwikkeling van een compleet assortiment van sterke rassen voor zowel rozen als gerbera’s.”

DNA Green Group is in 2013 ontstaan door de fusie van Dümmen Group en Agribio Group. Het bedrijf veredelt snijbloemen, potplanten, perkplanten en meerjarige planten, en heeft wereldwijd meer dan 6.000 medewerkers. De omzet in 2014 bedroeg in totaal € 170 miljoen.