DNA Group gaat verder als Dümmen Orange

DNA Green Group gaat verder onder een nieuwe naam: Dümmen Orange. Alle dochterbedrijven gaan deze naam voeren.

Tijdens bijeenkomsten op alle vestigingen in zestien landen zijn donderdag 23 april de naam, het nieuwe logo en de merkwaarden onthuld. Bekende namen als Lex+, Bartels, Terra Nigra, Dümmen Group, Agribio China, Agribio Colombia, Oro, PLA en ook de productielocaties veranderen per direct van naam.

Gaandeweg zullen ook gevestigde namen als Rijnplant, Ecke, Oglevee, Red Fox, Fides, Japan Agribio en Barberet & Blanc van de markt verdwijnen.

Algemeen directeur Biense Visser noemt het een logische ontwikkeling. „De bedrijven, die zijn overgenomen, hebben allemaal een rijke, succesvolle historie. Daar wilden we zo veel mogelijk recht aan doen. Tegelijkertijd bleek het voor onze klanten ondoorzichtiger te worden. Ook onze eigen medewerkers hebben aangegeven de voorkeur te geven aan meer eenheid in de uitstraling. Daarom hebben we voor een strategie gekozen met een sterk paraplumerk, dat plaats biedt aan de gehele productportfolio.”

„De voordelen voor de klanten zijn helder”, aldus Visser. „Het wordt eenvoudiger om producten te vinden, er zijn minder catalogi, er komt een eenduidige website en we investeren meer in ons accountmanagement. Je kunt straks op één plek voor al je producten terecht. Daarmee creëren we één gezicht, nog meer focus op de wensen van onze klanten en de ontwikkeling van succesvolle producten. Precies waar de focus op moet zijn.”

Dümmen Orange is een van de leidende veredelingsbedrijven in snijbloemen, potplanten, perkplanten en meerjarige planten. De omzet in 2014 bedroeg in totaal € 170 miljoen. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 6.000 medewerkers. Naast een omvangrijk marketing- en salesnetwerk heeft Dümmen Orange een sterk netwerk van productielocaties.