De FlowerTrials-noviteiten van 30 mei

  In week 24 staan de FlowerTrials weer op het programma. Zoals gewend van het Vakblad voor de Bloemisterij komen wij met een noviteit per deelnemer. Dit jaar voor de tweede keer op de website. De komende twee weken volgen op werkdagen de noviteiten.

  60 veredelaars staan in de startblokken om tijdens FlowerTrials 2018 hun nieuwste assortiment in pot- en perkplanten te tonen. Het evenement is weer in het Westland, Aalsmeer en het Duitse Rheinland Westfalen. Het evenement is van 12 tot en met 15 juni.

  Evanthia: Helianthus ‘Sunsation Lemon’


  De citroengele Sunsation Lemon vertoont dezelfde compacte groei en donkergroen blad als zijn Sunsation-maatjes. Hij is stuifmeelvrij en beschikt over een mooie, compacte groei. Door de korte teelttijd is Sunsation Lemon zeer geschikt voor de commerciële productie.

  Padana: Petunia TOP-TUNIA


  Petunia TOP-TUNIA zijn compact en vroegbloeiend. De serie heeft een enigszins hangende, bolvormige plantopbouw. De planten zijn robuuste en bloeien rijkelijk van het voorjaar tot de eerste nachtvorst.

  Hishtil: Funtastick Calibrachoa

  Funtastick Calibrachoa is een nieuwe hooggelegen, geënte, sierlijke calibrachoa. Een nieuwe decoratieve en esthetische combinatie bereikt door het enten van kruidachtige siercalibrachoa met een korte hoogte en bossige groeiwijze op een onderstam die een hoge enkele stengel bevat. Enten zorgen voor een hogere overlevingskansen, een lange houdbaarheid, verbeterde groeiprestaties en compatibiliteit voor loodrechte stabiliteit wanneer geplant in een pot en / of containers. Funtastick Calibrachoa bloeit continu.

  MNP Flowers: Sundaville MiMi Red

  Sundaville MiMi Red is een zeer vroegbloeiende mandevilla die bijzonder geschikt is voor kleinere potten. Ideaal voor telers die een hoge opbrengst willen behalen. Dit nieuwe ras kan zonder steun tot een aantrekkelijke compact groeiende, vroegbloeiende potplant worden geteeld in 12 cm potten. Vanwege de extreme vroegheid sluit MiMi Red perfect aan bij het perkplantenseizoen. De middelgrote bloemen hebben een intens rode, klassieke kleur met een geel hart.

  Royal van Zanten: Celosia Merida Purple 18


  Merida®Purple 18 is een nieuwe celosia met een mooie compacte groei en diep paarse bloemen. Tijdens de teelt is geen verduistering nodig.

  Beekenkamp Plants: Sunbelievable


  Sunbelievable is een nieuwe zonnebloem die non-stop bloeit van juni tot de eerste nachtvorst.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties