De FlowerTrials-noviteiten van 5 juni

  In week 24 staan de FlowerTrials weer op het programma. Zoals gewend van het Vakblad voor de Bloemisterij komen wij met een noviteit per deelnemer. Dit jaar voor de tweede keer op de website. De komende twee weken volgen op werkdagen de noviteiten.

  60 veredelaars staan in de startblokken om tijdens FlowerTrials 2018 hun nieuwste assortiment in pot- en perkplanten te tonen. Het evenement is weer in het Westland, Aalsmeer en het Duitse Rheinland Westfalen. Het evenement is van 12 tot en met 15 juni.

  Gediflora: Sicardo

  sicardo

  De Sicardofamilie is beschikbaar in zes verschillende kleuren. Deze fantastische Mum is gemakkelijk te kweken: Sicardo is groeikrachtig en is ziekteresistent. Sicardo is dus een betrouwbare variëteit die iedere tuin en woonkamer kleurt. Een van de grootste troeven is de lange houdbaarheid: de bloemen openen zich traag. Eindklanten hebben wekenlang plezier van Sicardo.

  Schoneveld Breeding: Primula Pricanto

  Primula Pricanto geeft prachtige vintage gekleurde bloemen met een nostalgisch randje. Deze bijzondere Primula obconica ademt sfeer. Daarnaast heeft deze noviteit dezelfde eigenschappen als Primula Touch Me. De plant heeft dus ook een stevige en compacte bouw, een lange houdbaarheid en is jeukvrij. Zaden vrij beschikbaar vanaf 2019.

  Van den Bos Flowerbulbs: Fragrant Sunburst

  Fragrant Sunburst is de eerste potfreesia van de Lovely serie. Een genetisch compact ras met mooie, heerlijk geurende goudgele bloemen. De Lovely serie zal de komende jaren worden uitgebreid met gelijkwaardig compact groeiende potrassen in verschillende kleuren. Fragrant Sunburst kenmerkt zich door haar lange, mooi gevormde bloemaren (kammen), grote bloemen en de subtiele, welbekende freesiageur. De teeltduur vanaf planten tot bloei beslaat 12 weken.

  Ebbing-Lohaus: Victoriana

  Victoriana is goudkleurige primula en straalt nostalgie uit. Deze laatbloeiende serie beidt langdurige bloei tot ver in april. De decoratieve bloemen worden gedragen op lange, sierlijke stelen in aantrekkelijke losse bloemschermen, ongeveer 20 centimeter boven de bladeren. Het lichtgevende gele centrum is omgeven door een decoratieve band van rood, violet of mokka, omringd door een smalle witte rand.

   

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties