De lange weg naar realtime voorraadbeheer

  Als een kweker zijn aanbod kenbaar maakt naar een potentiële koper, wil deze laatste voor 100% kunnen vertrouwen dat die aantallen ook beschikbaar zijn. Dat gaat in de praktijk vaak goed, maar regelmatig ook niet.

  Diversiteit van het klantenpakket wordt binnen de boomkwekerij vaak als kracht gezien. Het zorgt onder andere voor risicospreiding en gelijkmatigere verdeling van werk over het jaar. Maar die diversiteit kent, zeker wat digitalisering betreft, nadelen. Al die verschillende klanten hebben immers veelal hun eigen werkwijze en vragen soms ook om een eigen benadering.

  Foto: Shutterstock

  Niet blind varen

  Er zijn regelmatig afnemers, denk aan exporteurs, die klagen dat ze niet blind kunnen varen op aanbod zoals dat in Varb, FloraXchange of Floriday staat. Hetzelfde geldt voor excellijsten die zij van kwekers krijgen toegestuurd. Dit aanbod kunnen of durven zij over het algemeen niet één op één naar hun klanten door te zetten omdat zij het risico lopen dat dit aanbod over een paar dagen tóch niet beschikbaar blijkt te zijn.

  Een van de oplossingen is een realtime voorraad waarbij de systemen van álle kopers automatisch gekoppeld zijn aan de voorraad van de kweker. In hoeverre is dit toekomstmuziek?

  Lees dit artikel, een artikel over Floriday en een artikel over realtime voorraad in De Boomkwekerij editie 3. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al deze artikelen en meer via mijnboomkwekerij.nl.

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  revuto airdrop
  1 jaar geleden

  Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I’ve really enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

  miglior codice di riferimento binance

  Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?