De parallel tussen Noodfonds en een Moederdagcadeau

Het was een bijzondere week. Voor degenen die het gevolgd hebben, de overheid hanteerde een bijzondere manier om de uitwerking van het Noodfonds te communiceren. Starten met een loket zonder officieel Europees goedgekeurde regeling. Ik vermoed dat de meesten van jullie zich er ondertussen wel in verdiept hebben. Wat gaat het voor jouw bedrijf worden? Een aanvraag doen en na vijf dagen een voorschot op de rekening hebben, is een prettig vooruitzicht. Of toch de markt nog maar even afwachten tot begin juni om te kijken of je boven de 30% schadedrempel gaat uitkomen?

De totstandkoming van het Noodfonds, en ook de Borgstelling Landbouw Corona, is een staaltje stille diplomatie, een vleugje lobby en vooral een goede samenwerking tussen verschillende brancheorganisaties, Royal FloraHolland en de Greenports. Ook als bank hebben we een steentje bijgedragen. Een resultaat dat er mag zijn.

Ook een proces waar het beter is een broedende kip niet te storen. Jammer dat dan soms al stellingnames worden ingenomen zonder de uitkomst te weten. Tot een gebrek aan een tuinbouwboegbeeld aan toe. Verstandig om het hier bij te laten.

Terug naar het resultaat: het Noodfonds. Ik kan mij voorstellen dat de meeste ondernemers met smart op de lancering van het Noodfonds hebben zitten wachten. Nu er duidelijkheid is, is het tijd om de balans op te maken. Dan is het net als de moeder die benieuwd is of haar kinderen aan haar gedacht hebben met Moederdag. En na het uitpakken van het cadeau maakt ze de balans op: wat een mooi en oprecht cadeau was dit! Ik weet weer dat ik ertoe doe! Of bent u de moeder die stil in gedachten vaststelt dat de liefde van de kinderen dit jaar blijkbaar minder wederzijds is. Nu is het Noodfonds uiteraard niet te vergelijken met een Moederdagcadeau. Het Noodfonds heet niet voor niets Noodfonds, de aanleiding is om de financiële nood te dichten. Maar toch ligt er wel een parallel. De overheid hoeft haar portemonnee niet te trekken. Een cadeau is een blijk van waardering die je niet terug hoeft te geven, je krijgt het zomaar.

Wat jouw gedachten bij het Noodfonds ook zijn; ik ben in ieder geval enorm blij mee. Ook nu het corona-omzet dal minder diep en lang uitpakt dan eerder gedacht. De oplopende markt lijkt bij veel bedrijven de schade enigszins te beperken. Is het dan positief, of negatief wanneer je niet in aanmerking komt voor het Noodfonds? Een stabiele en sterke afzetmarkt is het beste wat je kan overkomen.

Dit weekend worden in heel Europa weer veel moeders verwend met een leuke verrassing van de (klein)kinderen. Ik hoop dat uw afzet er een goede impuls door heeft gekregen. Een goede volgende afzetweek toegewenst!

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties