Decorum sluit aan bij FSI

Decorum heeft zich aangesloten bij Floriculture Sustainability Initiative (FSI). Decorum is het eerste kwekersverband dat zich aansluit.

Het FSI ledenbestand bestaat uit een kleine 50 organisaties, naast LTO Glaskracht Nederland en Royal FloraHolland, retailers, veredelaars, exporteurs, enkele toeleveranciers en NGO’s. Zij leggen zich sinds 2013 gezamenlijk toe op een steeds verdere verduurzaming van de sierteelt. In 2020, zo is de doelstelling, moet 90% van al het product ‘verantwoord geproduceerd en verhandeld’ zijn.

FSI is dan ook geen certificaat, legt FSI-directeur Jeroen Oudheusden uit, maar een internationaal netwerk van partijen die samenwerken aan verduurzaming. Dat gebeurt middels projecten en ‘benchmarking’, waarmee bedrijven hun activiteiten op gebied van verduurzaming versterken. Voor Decorum, voegt voorzitter John Grootscholten toe, is deelname een kans en een mooi podium ook vanuit de producenten initiatief te tonen. „Bovendien eist de consument een schoon en verantwoord geproduceerd product. Samen kom je verder en met onze deelname in FSI kunnen we van elkaar leren.”

Op het kantoor van Decorum in het World Horti Center in Naaldwijk ondertekenden voorzitter van de telersvereniging John Grootscholten (links) en directeur van FSI Jeroen Oudheusden de overeenkomst. foto: Geert Peeters
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties