Dolmans Landscaping Group neemt Den Boer Groenprojecten over

  Dolmans Landscaping Group uit Bunde neemt, met terugwerkende kracht vanaf 1 januari, Den Boer Groenprojecten uit Krimpen aan den IJssel over. Met deze overname in Zuid-Holland heeft Dolmans Landscaping Group in het 60-jarige jubileumjaar landelijke dekking bereikt. „Een nieuwe mijlpaal en extra kroon op dit voor ons zo bijzondere jaar.”

  De gesprekken over een overname liepen al zo’n anderhalf jaar. Den Boer Groenprojecten is sinds 1997 actief in groenvoorziening en kent een omzet van €8 miljoen. Het bedrijf is met name actief in projecten voor gemeenten en semi-overheden in de provincie Zuid-Holland.

  Dolmans Landscaping Group heeft landelijke dekking bereikt. Daarnaast is het groenbedrijf ook actief in België. (Foto: Dolmans Landscaping Group)

  Dolmans Landscaping Group, met momenteel duizend medewerkers en een omzet van €75 miljoen, bereikt met de overname van Den Boer landelijke dekking. Algemeen directeur Erwin Janssen: „Deze overname past helemaal binnen onze strategie. Wij wilden een stevige positie in Zuid-Holland krijgen, de provincie waar we als Dolmans Landscaping Group nog niet waren vertegenwoordigd. Daarbij waren we op zoek naar een bedrijf met een uitstekende naam en reputatie, een goed portfolio en bovenal een bedrijf met een cultuur die past binnen het DNA van ons bedrijf.”

  Jan den Boer haalt ook de waarde van een familiebedrijf aan. „Ik heb vanaf het begin af aan een warm gevoel bij Dolmans. Er hebben zich ook andere partijen aangediend de afgelopen twee jaar. Het familiare gevoel, wat ik ook in mijn eigen bedrijf ervaar met mijn zoon en dochter en onze medewerkers, vind ik prettig en heeft uiteindelijk de doorslag gegeven.”

  Ervaring in stedelijke gebieden

  Dolmans heeft sinds de overname van Wieringen Prins Amsterdam in 2012 veel ervaring opgedaan in stedelijke gebieden. „Wij zien veel kansen met betrekking tot het ‘vergroenen’ van de binnensteden. Er gebeurt heel veel in de regio Den Haag – Rotterdam op het gebied van de leefbaarheid in steden. Wij zien juist daarin veel groeipotentie en kansen om het verschil te maken”, aldus Janssen.

  Naast de werkzaamheden voor gemeenten heeft Den Boer ook veel expertise op het vlak van boomverzorging. Met betrekking tot deze discipline zal aansluiting met Pius Floris worden gezocht. Jan den Boer: „Door het bundelen van onze twee bedrijven zien we op tal van vlakken in onze regio synergie ontstaan: in de steden, in kleine en grote projecten en in de boomverzorging, om er maar een paar te noemen.”

  Medewerkers gaan mee

  De komende drie jaar blijft de naam Den Boer Groenprojecten bestaan. De zeventig medewerkers van het bedrijf worden mee overgenomen. Jan den Boer blijft zelf de komende drie jaar aan het roer van de vestiging in Krimpen aan de IJssel.

  Den Boer kijkt met veel positiviteit naar de overname. „Ik ben ontzettend blij dat we met ons allen, mijn medewerkers en familie, opgaan in een ander familiebedrijf. Dat voelt goed. Natuurlijk, als het dan zo ver is, komt er ook een stukje emotie los. Het is je ziel en zaligheid wat je verkoopt, het bedrijf dat ik 25 jaar geleden van de grond af heb opgebouwd en zien groeien naar hetgeen het nu is.”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties