Duitse klimaatspecialist neemt minderheidsbelang in Priva

  Het Duitse bedrijf Viessmann, fabrikant van verwarmings-, industriële en koelsystemen, gaat nauw samenwerken met Priva. Ze heeft een minderheidsbelang verworven in het bedrijf uit De Lier, dat actief is op het gebied van klimaat- en procesbeheersing voor de tuinbouw en de bebouwde omgeving.

  Beide familiebedrijven zien veel potentie en synergie op technisch en commercieel gebied, waarbij een gezamenlijke toepassing van de nieuwste technologieën een impuls geeft aan de realisatie van slimme gebouwen en netwerken (zogenaamde ‘smart grids’).

  Met de kapitaalinjectie door Viessmann kan Priva haar technologieagenda en internationale groei versnellen. Viessmann zegt dat ze via Priva haar klimaatoplossingen voor commerciële gebouwen sneller kan ontwikkelen en zakelijke kansen in de tuinbouwomgeving verder kan verkennen.

  De bedrijven geven aan dat ze geloven dat slimme samenwerkingen, netwerken en ecosystemen van cruciaal belang zijn om belangrijke problemen als de opwarming van de aarde, de energietransitie en de voedselzekerheid in de wereld, aan te kunnen pakken.

  Viessmann is leverancier op het gebied van klimaatoplossingen (verwarming, koeling, ventilatie) die gebruikers via digitale platforms met elkaar kunnen verbinden. Alle oplossingen zijn gebaseerd op hernieuwbare energie en maximale efficiëntie. De Viessmann-Groep heeft 12.750 medewerkers. Priva ontwikkelt hardware, software en datadiensten op het gebied van klimaatbeheersing, energiebesparing en optimaal hergebruik van water. Ze heeft ruim 500 medewerkers.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties