Dümmen Orange benadrukt ook ’groen’

  Tijdens de FlowerTrials benadrukt Dümmen Orange zowel in Naaldwijk als Rheinberg niet alleen haar bloeiende noviteiten, maar ook haar groene activiteiten. Oftewel haar inzet bij het produceren van schoon uitgangsmateriaal. Vandaar het thema ‘Orange is the New Green’ (Oranje is het nieuwe groen).

  Op 30 mei heeft Dümmen Orange haar nieuwe Elite-locatie in gebruik genomen. Vanwege hygiënemaatregelen is de hightech-kas niet meer voor bezoekers van FlowerTrials te betreden.

  Begin dit jaar lanceerde Dümmen Orange samen met Koppert Biological Systems het GreenGuard-protocol, waarbij het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen tot een minimum te beperken zodat afnemers in staat zijn om natuurlijke vijanden meteen te kunnen inzetten. GreenGuard sluit aan zowel bij de geïntegreerde gewasbescherming als bij teeltmethodes van klanten die werken met plantversterkers.

  Tipje van de sluier

  Verder konden bezoekers kennis maken met Basewell, de nieuwe bewortelingstechniek. Met een strip is stekmateriaal zonder substraat rechtstreeks aan de teler te leveren. De teler kan het stek direct in de eindpot steken, waardoor meer teeltrondes kunnen worden voltooid. Het vereenvoudigt het teeltproces, bespaart arbeid en teeltruimte. Basewell komt dit jaar beschikbaar voor pot- en perkplantentelers in Noord-Amerika beschikbaar. Europese collega moet nog een jaartje extra geduld hebben.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties