Dümmen Orange heeft vizier minder op groeien

Sinds 1 januari is Hugo Noordhoek Hegt de nieuwe CEO van Dümmen Orange. De grootste sierteeltveredelaar ter wereld is nu vooral bezig met een consolidatieproces, minder met groei. „Overnames zijn altijd in het vooruitzicht, maar we zijn niet proactief op zoek. Als een interessante gegadigde voorbijkomt, zullen we er wel altijd naar kijken”, deelt Noordhoek Hegt mede.

Onder consolideren wordt met name verstaan het realiseren van businessunits voor onder meer snijbloemen, eenjarigen/potplanten, bollen/knollen en tropicals zoals anthurium en orchidee. Onderdelen die bij elkaar worden gebracht om klanten nog beter en gerichter te kunnen bedienen.

En om het Dümmen Orange-gevoel nog verder te vergroten. „Na alle integratiewerkzaamheden, bestaat er een duidelijk een Dümmen Orange-gevoel. De buitenwereld merkt dit ook op beurzen en evenementen waar we met onze presentatie een eenheid uitstralen”, meent Noordhoek Hegt.

Zoals de processen nu binnen de onderneming worden geprofessionaliseerd, is er volgens hem van een traditionele familiecultuur ’waar veel aan de keukentafel wordt besloten’ geen sprake meer. „Echter, voor de manier waarop we intern als team met elkaar omgaan, doen we ons best het oorspronkelijke familiegevoel te behouden.”

Lees het volledige interview met Hugo Noordhoek Hegt vrijdag 14 februari in het Vakblad of nu al online.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties