Dümmen Orange lijft ook phalaenopsis in. En wel uit Taiwan.

Dümmen Orange heeft zichzelf toegang verschaft tot phalaenopsis. Het sierteeltconcern lijft de Taiwanese veredelaar SOGO Orchids in, waardoor het productassortiment van Dümmen Orange verder wordt uitgebreid. Ook wordt zo de weefselkweek-capaciteit van het concern verdubbeld.

Dit heeft Dümmen Orange donderdag bekendgemaakt. SOGO Orchids, waar ongeveer 250 mensen werkzaam zijn, is vooral gefocust op het veredelen van phalaenopsis en de weefselkweek daarvan voor markten in de Verenigde Staten, Brazilië, Zuidoost-Azië en Noordwest-Europa. Samen met de Research & Development (R&D), het klantenbestand en het distributienetwerk van Dümmen Orange kan zo een breder portfolio worden gecreëerd voor de telers en hun afnemers, verklaart het Nederlandse bedrijf. Yeunjoo Park, directeur Dümmen Orange Asia zegt in de verklaring: ,,Wij zijn erg enthousiast dat wij zo onze positie kunnen versterken op de snel groeiende Aziatische markt.”

Biense Visser, de CEO van Dümmen Orange, laat weten blij te zijn met de toetreding van SOGO: ,,Wij maken daarmee de volgende stap naar een leidende positie op de wereldsierteeltmarkt. Phalaenopsis staat voor een belangrijke productgroep in de sierteelt met grote kansen tot verdere groei. We gaan door met het doen van verdere toevoegingen in deze groep van tropische planten. Samen met onze telers en retailpartners bouwen wij de leidende positie en bekwaamheden van SOGO niet alleen in Azië verder uit, maar ook in de rest van de wereld.”

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties