’€1,15 per tulp, ik sta er versteld van’

  Aron Mooij staat er soms versteld van wat er voor een tulp betaald wordt. Laatst, voor Allerheiligen, kreeg hij zelfs €1,15 voor een steel Antarctica van 44 gram. Het is een enkelbloemige witte cultivar en die kleur is gewild in de aanloop naar die dag. Maar dan nog.

  De broeier uit Limmen, dicht tegen de gemeentegrenzen met Castricum en Bakkum, kent nog een paar positieve eigenschappen van Antarctica. Deze tulp is goed verfbaar en lang houdbaar. Dat zijn positieve eigenschappen voor de handel.

  Het broeiseizoen van tulpen is alweer begonnen bij Mooij. Het seizoen begint eind augustus. Tot half december gebruiken ze bollen die in Chili op contract zijn geteeld. Dat zijn er zo’n 3 miljoen stuks. De kwaliteit is bijzonder goed. Alle bakken worden schoon leeg geplukt. Het is afwachten hoe het vanaf januari gaat met de Hollandse bollen. Daarvan broeit Mooij er 9 miljoen.

  Mooij is sinds vorig jaar aangesloten bij telersvereniging Polder Pride. Kenmerken van die club: telen op potgrond, zwaardere kwaliteit en een exclusief sortiment. Zelf heeft Mooij 40 cultivars, voor dubbelbloemigen. Hij was Vakgenoot in editie 44 van het Vakblad. Online is gehele interview te lezen via mijnbloemisterij.nl

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties