€20 miljoen groeikapitaal voor ‘vertical farmer’ PlantLab

  PlantLab uit Den Bosch, gespecialiseerd in vertical farming, heeft €20 mln ontvangen van investeerder De Hoge Dennen Capital. Met het geld gaat PlantLab locaties voor productie van groenten en kruiden openen in Nederland, de Verenigde Staten en de Bahama’s.

  PlantLab heeft een wereldwijd gepatenteerde technologie voor ‘vertical farming’ in klimaatkamer op stellages en onder LED-lampen. De techniek wordt ook toegepast bij enkele sierteeltbedrijven. Het bedrijf begon in 2010 in Den Bosch en werkte enige tijd samen met de Agrarische Hogeschool in die stad. Plantlab heeft in Amsterdam reeds een commerciële productielocatie om groenten en kruiden te leveren aan de horeca. Meer locaties in Nederland, de Verenigde Staten en de Bahama’s zijn het doel.

  De Hoge Dennen, het investeringsbedrijf van de familie De Rijcke, voormalig eigenaar van drogisterijketen Kruidvat, heeft onder andere aandelen in online supermarkt Picnic en , saladeproducent De Menken Keuken

  Het huidige management van PlantLab bestaat naast ceo Michiel Peters uit cfo Frank Roerink naast enkele oprichters Leon van Duijn, Marcel Kers en John van Gemert. In 2015 stapten drie van de zes directieleden op. Daaronder zat de in de sierteeltsector bekende Gertjan Meeuws, die nog steeds actief is in indoor-farming . Bij PlantLab werken momenteel ruim 60 mensen.

  Europa’s grootste vertical farm 

  In Poeldijk staat naar verluidt de grootste vertical farm van Europa (en een van de drie grootste ter wereld). Op een voormalig veilingterrein is daar Future Crops gevestigd; de eerste op grondteelt gebaseerde vertical farm in Europa met meer dan 8.000 m2 productieoppervlakte. Het FD maakte begin dit jaar bekend dat de Amerikaanse staalfamilie Lerman tientallen miljoenen investeerde in Future Crops

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties