Economische missie naar India

Van 4 tot en met 6 juni 2015 vindt er een economische missie naar India plaats. Minister-president Mark Rutte, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen en staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken zijn van de partij.

Tijdens de missie wordt onder meer gefocust op Agri & Food, Tuinbouw en uitgangsmaterialen. Deelname aan deze missie staat open voor bedrijven en kennisinstellingen uit alle sectoren.

De missie biedt deelnemers de gelegenheid om in contact te komen met potentiële Indiase (zaken)partners en geeft een beeld van de mogelijkheden die India te bieden heeft.

Grote afzetmarkt
India biedt met zijn bevolking van 1,2 miljard mensen een gigantische potentiële afzetmarkt. De omvang en de koopkracht van de deels jonge en goed opgeleide Indiase middenklasse groeien snel.

Zo wordt verwacht dat richting 2025 het huidige inkomen per capita groeit naar $1.700, een stijging van 30% ten opzicht van 2015, en dat de omvang van de middenklasse van de huidige 250 miljoen mensen groeit naar 580 miljoen.

Premier Modi heeft verbetering van het investeringsklimaat tot speerpunt van zijn beleid gemaakt.