Een hint voor de goede voornemens

Hoe is het afgelopen jaar gelopen? En wat gaan we komend jaar doen? Deze twee vragen krijgen met de jaarwisseling in zicht altijd net even wat meer aandacht, al heeft elke ondernemer natuurlijk al lang over de antwoorden nagedacht. Zelf kunnen wij als Hortipoint, uitgever van dit vakblad, terugkijken op een mooi jaar. Al blijft het, net als bij veel ondernemers in de sierteelt, een boeiende uitdaging om in een competatieve, snel ontwikkelende markt je plek te behouden. Wat dat betreft, mogen we niet klagen.

Voor ons stond 2018 vooral in het teken van innovatie, met de ontwikkeling van onze vakbladen in een fraaie digitale uitvoering (kijk eens op mijnbloemisterij.nl), de lancering van ons Engelstalig digitale magazine Floribusiness en de start van onze projectorganisatie Hortipoint Mediaproducties. Ook voor 2019 liggen alweer plannen klaar. Topprioriteit blijft: het leveren van vakinformatie waar jij in je bedrijfsvoering je voordeel mee kan doen. In dit streven voelen we steeds dwingender de marketinginjectie die de sierteelt de laatste jaren heeft gekregen.

Als redactie merken we dat het open en eerlijke verhaal, wat de sector jarenlang heeft gekenmerkt, steeds verder op de achtergrond raakt ten faveure van de drang tot promotie van het bedrijf, product of organisatie. Hartstikke zonde, want zonder dat de betrokken personen het merken vertellen zij identieke verhalen en verdwijnen de unieke kenmerken van elke ondernemer en zijn bedrijf. Daarom een hint voor de goede voornemens: blijf authentiek, blijf kennis delen, blijf je bedrijf ontwikkelen, blijf de sector verder helpen, blijf goed voor je omgeving en blijf ondernemen.

Als redactie wensen wij jou en je familie fijne feestdagen, een mooie jaarwisseling en een gezond, gelukkig en succesvol jaar 2019 toe.

Deze Kijk op de Week staat in het Vakblad voor de Bloemisterij nr. 51/52 van vrijdag 21 december 2018. Het complete vakblad digitaal lezen? Kijk op mijnbloemisterij.nl en en wordt abonnee!

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties