Een op tien bruidsbloemisten verwacht te moeten stoppen

Bloemisten die actief zijn in de trouwbranche zagen de afgelopen maanden een groot deel van de omzet wegvallen. Een op de tien bloemisten die meewerkte aan het onderzoek van ThePerfectWedding.nl verwacht niet dat zij het jaar 2021 gaat halen.

ThePerfectWedding.nl ondervroeg 1300 leveranciers uit de trouwbranche, waaronder 34 bloemisten. Uit het onderzoek blijkt dat de bloemisten die gespecialiseerd zijn in trouwwerk tot het einde van 2020 moeten rondkomen met 53,4% minder omzet door verplaatste of geannuleerde bruiloften.

Een op de tien bloemisten in dit onderzoek zegt het dit jaar niet uit te kunnen zingen. Veel bloemisten verzorgen ook ander bloemwerk en zijn niet volledig afhankelijk van de trouwbranche, waardoor het toekomstperspectief er gunstiger uit ziet dan bijvoorbeeld ondernemers in trouwvervoer of bruidsfotografen.

Jaarlijks vinden er meer dan 60.000 huwelijken in Nederland plaats. In deze branche gaat zo’n € 675 miljoen om. Tot nu toe loopt de Nederlandse trouwbranche €385 miljoen omzet mis (56,8%).

 

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties