De Boomkwekerij Markt ’Effect corona op groene sector Europa niet zo dramatisch’

  ’Effect corona op groene sector Europa niet zo dramatisch’

  0

  Het effect van corona op minder economische groei in Europa is niet zo dramatisch als het lijkt. Dat zegt Henrik Bos, president van de European Landscape Contractors Association.

  De voorman van de Europese groene sector toont zich in een uitgebreid interview met De Boomkwekerij niet bang voor economische achteruitgang. „Stel dat de economische groei van Europa daalt met 2%, of daalt met zelfs 10%, dan is het effect van corona op die groei niet zo dramatisch als het lijkt.”

  Volgens de president van ELCA, de standsorganisatie voor hoveniers- en groenvoorzieningsbedrijven in Europa, is de markt de laatste jaren al gegroeid. „Ook in landen die nog niet zover ontwikkeld waren dan bijvoorbeeld Scandinavische en West-Europese landen. Zoals Polen en Hongarije.”

  Lees het complete interview met de ELCA-president in De Boomkwekerij 20 of in het digitale magazine, in een special over de institutionele markt.

  Foto: VRJ Group

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  Reageer op dit artikel

  avatar