Glastuinbouw Nederland start enquête over gevolgen gasprijs

Brancheorganisatie Glastuinbouw Nederland heeft dinsdag een enquête verspreid onder haar leden om een actueel en compleet inzicht te krijgen van de effecten door de hoge energiekosten. Volgens voorzitter Adri Bom-Lemstra beseft de overheid dat er iets moet gebeuren als de gasprijzen hoog blijven. „Misschien is dit het moment wel om de hoge ODE-heffing eraf te krijgen. En om de duurzame CO2-voorziening met de glastuinbouw af te kaarten”, zei ze vorige week tijdens de Strategische Energiesessie in het World Horti Centre, georganiseerd door Kas als Energiebron. „We weten inmiddels goed aan welke knoppen we kunnen draaien. Maar we hebben nog wel data nodig om te weten hoe het bedrijven raakt. Die data zijn we nu aan het verzamelen.”

Alle leden van Glastuinbouw Nederland hebben per email een link naar de enquête ontvangen. De reacties worden volledig anoniem verwerkt, aldus de brancheorganisatie. De enquête staat open tot vrijdag 5 november, 14.00 uur.

Zien de banken al bedrijven met liquiditeitsproblemen? En wat kunnen we in de komende jaren van de gasprijs verwachten? Lees meer over de Strategische Energiesessie van Kas als Energiebron in Bloemisterij 43, of direct in het digitale magazine (alleen voor digitale abonnees).

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties