’Er blijft altijd een dienstverlener nodig’

„Ik zie consolidatie als een reactie op trends in sierteelt. Bedrijven hebben schaalgrootte nodig om te kunnen concurreren. Maar de diversiteit van het sortiment en diversiteit van verschillende klantgroepen zijn ook supercruciaal om bloemen en planten te blijven afzetten.”

Royal FloraHolland CEO Steven van Schilfgaarde reageert in de Bloemisterij op de ontwikkeling dat handelsbedrijven groter worden. Een week geleden groeide het grootste Nederlandse handelsbedrijf in bloemen en planten weer een ’stukje’ groter doordat Barendsen zich bij Dutch Flower Group ’aansloot’.

Foto Royal FloraHolland

Van Schilfgaarde wijst erop dat een heel groot deel van de afzet van bloemen en planten verloopt via specialistische kanalen als bloemisten en tuincentra. In vergelijking met andere sectoren vindt een relatief klein deel via de retail plaats. „We moeten de verschillende klantgroepen blijven bedienen.”

Hebben de ‘big five’ van de handelsbedrijven de veiling in de toekomst nog nodig? Lees meer via MijnBloemisterij.nl in het digitale magazine van de Bloemisterij.

Geen abonnement? Bel 071 5659644 of klik hier.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties