’Er zijn nog genoeg kansen voor cymbidium’

  Vader en zoon IJsbrand en Ruud van der Houwen verkopen vanwege de coronacrisis iets meer van hun cymbidiums via de klok. Als de afzet richting verre markten en events hersteld is, willen ze het directe contact met klanten weer oppakken. Ondertussen blijven ze zoeken naar cultivars die een aanvulling of een verbetering zijn. Of beter passen bij de afzetmarkt. Kansen genoeg, vinden de telers.

  De teelt van cymbidium is volgens IJsbrand van der Houwen(61) gecompliceerder dan tomaten telen. Hij teelde 25 tomaten voordat hij in 2006 overschakelde naar snijcymbidium. Inmiddels zit zoon Ruud (29) al weer enkele jaren in het bedrijf. De huidige afzetmarkt is lastig voor de bloem, maar er zijn volgens de telers nog genoeg kansen. Ook zoon Vincent, tweelingbroer van Ruud, ziet perspectief, zo blijkt. Hij begon dit jaar in een huurkas een eigen bedrijf met snijcymbidum begon. Hij nam alle planten van Eric van Paassen over, die zijn kwekerij verkocht.

  Lees de reportage bij Van der Houwen Orchids in ‘s-Gravenzande in Het Vakblad voor de Bloemisterij editie 12. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan het complete artikel en meer via mijnbloemisterij.nl.

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties