Ex-MKB-voorzitter begint nieuwe ondernemersclub

Hans Biesheuvel, de per 1 september teruggetreden voorzitter van MKB-Nederland, begint onder de naam Ondernemend Nederland (ONL) een nieuwe beweging van en voor ondernemers.

Dat zegt hij vandaag in een gesprek met het Financieele Dagblad. Noch de politiek, noch de instituties van werkgevers en werknemers kunnen de huidige crisis het hoofd bieden, vindt Biesheuvel. „We werken in structuren van vroeger. Ik geloof niet meer in brancheorganisaties. Ik merk bij alle ondernemers die ik ontmoet, dat ze tegenwoordig veel meer op basis van thema’s en ambities samenwerken.”

ONL wil zich op drie dingen richten: lastenverlichting, verhoging van de kredietverlening en verhoging van het bestuurlijk tempo (’geen halfjaar meer wachten op een vergunning’).

Politieke partij
Ondernemers, ook zzp’ers, kunnen volgens de website van ONL voor € 10 deelnemer worden van de organisatie. Vanaf 1 januari zou de organisatie er moeten staan. Of het een belangenbehartingsorganisatie gaat worden of een politieke partij is nog onduidelijk.

Foto: Hans Biesheuvel ten tijde van zijn aantreden bij MKB-Nederland.