Export bloemen en planten naar Duitsland plust 23 procent

  De export van Nederlandse bloemen en planten naar Duitsland nam de eerste vier maanden van 2021 toe met 23% De groei ten opzichte van dezelfde periode in 2020 was circa €246 miljoen euro. Het CBS berekende dat begin dit jaar voor €1,3 miljard aan bloemen en planten richting onze oosterburen ging.

  Het totale goederenexport van Nederland naar Duitsland groeide in de maanden januari tot en met april met 10,5 procent
  naar 40,6 miljard euro, meldt het CBS. Bloemen en planten, personenauto’s en andere automobielen behoorden tot de belangrijkste exportproducten van Nederlandse makelij. Minerale brandstoffen, machines en onderdelen, bloemen en planten vormen de top drie meest lucratieve exportproducten van eigen makelij. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

  In heel 2020 kende de export naar Duitsland nog een krimp van 6,8 procent.

  De uitvoer naar Duitsland kwam in de eerste vier maanden van dit jaar niet alleen hoger uit dan in 2020, maar ook bijna 5 procent hoger dan in recordjaar 2019. Iets meer dan de helft van de goederenuitvoer naar Duitsland bestaat uit wederuitvoer (21 miljard euro).

  Bloemen en planten belangrijkste groeier

  De in Nederland geproduceerde export naar Duitsland bedroeg in de eerste vier maanden van 2021 circa 19,3 miljard euro. Daarmee was deze exportstroom in de eerste vier maanden van 2021 circa 1,7 miljard euro groter dan in dezelfde periode in 2020, een groei van bijna 10 procent. De Nederlandse bloemen en planten waren hierin de belangrijkste groeier. Deze export nam met circa 246 miljoen euro toe naar een totaal van 1,3 miljard euro. De export van personenauto’s groeide met 116 miljoen euro. De export van overige automobielen, waartoe bussen en trekkers voor opleggers behoren, groeide met 105 miljoen euro. De top vijf wordt gecompleteerd door de export van medicinale en farmaceutische producten, en (motor)rijwielen, scooters en invalidenwagens.

  Onderstaande tabellen van het CBS illustreren de positieve cijfers over de export van Nederland naar Duitsland.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties