Finalisten Glazen Tulp 2015 bekend

  Donderdag 13 november koos een vakjury de twintig finalisten voor ‘De Glazen Tulp 2015’. De internationale vakjury hield hierbij rekening met commerciële aantrekkelijkheid, logistiek, belading en houdbaarheid.

  Onder de finalisten zijn onder andere de tuinplanten Helleborus x ericsmithii Penny’s Pink, Skimmia japonica ’Pabella’, Buddleja ’Dreaming Lavender’ en Pieris japoncia ’Ralto Rose’.
  Bekijk hier de complete lijst van finalisten op de site van FloraHolland.

  De finalisten verdedigen hun producten op 18 december voor een prominentenjury. Deze jury bestaat uit Rob Verlinden, Jorna Spapens, Romeo Sommers (groen stylist/ trendwatcher), Judith Baehner (groenredacteur van diverse weekbladen) en Sarah Dikker (de winnaar van Hollands Beste Bloemstylist, een programma van SBS 6).

  Commercieel oog

  Deze jury kijkt vanuit de consument en met een commercieel oog naar de producten. Op 15 januari 2015 worden de winnaars per categorie bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Broodfabriek in Rijswijk. Er zijn vier categoriën: snijbloemen, kamerplanten, tuinplanten en concepten.