Flora Futura verbijsterd over sluiting fysieke klokken

  Het bestuur van de vakvereniging Flora Futura heeft met verbijstering kennis genomen van het voornemen van Royal FloraHolland om de fysieke klokken te sluiten. CEO Steven van Schilfgaarde deed hier uitspraken over in een interview met het Vakblad voor de Bloemisterij.

  Volgens het bestuur van Flora Futura is tijdens het overleg dat op 10 oktober jl. plaatsvond tussen het Management van Royal Floraholland en Flora Futura besproken dat dit absoluut niet het beleid is. „Er kan blijkbaar veel veranderen in één week tijd!”, stelt Flora Futura onthutst vast.
  De omslag van Royal FloraHolland heeft tot gevolg dat er binnen Flora Futura wordt getwijfeld aan de oprechtheid en integriteit van de gesprekken die de afgelopen twee jaar met de veiling zijn gevoerd.

  Nooit inzage in kosten en baten

  „In de aanloop naar de extra ALV van 21 september 2017 is door dhr. Van Schilfgaarde toegezegd dat de fysieke klokken niet verdwijnen zolang deze zichzelf nog financieel kunnen bedruipen. Er is op geen enkele wijze aangegeven dat dit niet langer het geval zou zijn. Laat staan dat ondanks meerdere verzoeken van Flora Futura er nooit inzage is gegeven in de kosten en baten”, aldus het bestuur van de vakvereniging die twee jaar geleden ontsproot uit de actiegroep Behoud de plantenklok.

  Flora Futua vindt het tevens opmerkelijk dat Veiling Rhein-Maas in dezelfde week in haar nieuwsbrief een totaal andere visie op de toekomst van de fysieke klok neerzet. In de brief stelt Veiling Rhein-Maas dat de fysieke klok – inclusief Kopen-Op-Afstand en klokvoorverkoop – het commerciële hart van Veiling Rhein-Maas blijft.
  Het bestuur van Flora Futura gaat de komende periode met haar leden in beraad over de situatie die hierdoor is ontstaan. Tevens nodigt het bestuur overige belanghebbenden uit om contact op te nemen om zo een gezamenlijke mening te vormen.

  Flora Futura is verbijsterd over het standpunt van de veiling om de fysieke klok te sluiten.

  Logistiek en IT op orde

  In het interview met het Vakblad ontkent Van Schilfgaarde dat er fysiek geveild zou worden zolang het financieel uit kon. „Ik heb twee redenen gegeven om het fysiek veilen af te schaffen. Ten eerste als er geen belangstelling voor de tribune meer is en ten tweede als we overgaan op nieuwe veilmethodes. We komen nu in de situatie dat we onze logistiek en IT op orde hebben met ILB. Het afgelopen anderhalf jaar hebben we het fundament gelegd.”

  Het volledige interview door Vakblad de Bloemisterij met Steven van Schilfgaarde is deze week te lezen in De Boomkwekerij 22. Dit nummer ligt 25 oktober bij abonnees op de mat.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties